Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost

En skøn, sprød salat med lunt, grillet kyllingekød. Hertil varme hvidløgsbrød med smeltet ost. Uhmm....nemt og hurtigt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost

En skøn, sprød salat med lunt, grillet kyllingekød. Hertil varme hvidløgsbrød med smeltet ost. Uhmm....nemt og hurtigt.

Antal portioner

Kyllingesalat

  • 500 g kyllingefileter
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgsbrød

Kyllingesalat, fortsat

  • 400 g dampede grønne bønner
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g rensede blandede babysalatblade

Fremgangsmåde:

Kyllingesalat

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Grill derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Flå det stegte kød fra hinanden med 2 gafler og drys med salt - er kødet ikke helt gennemstegt, kan du grille det flåede kød 1-2 min.

Hvidløgsbrød

Skær pitabrødene midt over og fyld dem med ca. 125 g af osten. Læg brødene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min. Tag de halve pitabrød ud og gnid dem med hvidløg. Fordel resten af osten på brødene, drys med salt og bag dem færdig de sidste 5 min.

Kyllingesalat, fortsat

Skær bønnerne i små stykker. Rør løg, citronskal, -saft, hvidløg, sukker og salt sammen i en skål. Vend bønner, salatblade og det flåede kyllingekød sammen med dressingen og anret salaten i 4 skåle. Server kyllingesalaten sammen med de varme hvidløgsbrød med smeltet ost.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 24 %
Print