Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

60+ min
Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/lam-i-citronsauce-med-arter-log-og-romainesalat/

Sådan gør du

  • Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm). Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer.
  • Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt). Hæld kødet til afdrypning i en sigte. Kom det tilbage i gryden sammen med gulerødder, sauce og de øvrige ingredienser. Bring lammegryden i kog og kog det i ca. 2 min. Smag til.
  • Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre. Server straks med kartofler til.
Energiindhold for hele retten:

11465 kJ / 2740 kcal

Næringsindhold pr. 100g

260 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 39,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 32 % 4,9 g
Fedt: 28,3 % 2 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

1100 g Lammekølle med ben
1 liter Vand
3 Gulerødder (ca. 225 g)
½ liter Mælkesauce
200 g Frosne ærter
1 Stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1 bundt Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Stort finthakket fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
150 g Fintstrimlet romainesalat
Pynt
Skovsyre
Hertil
1 kg Kogte nye kartofler