Lammecurry

Dejlig krydret gryderet serveret med ris og mangochutney.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammecurry

Dejlig krydret gryderet serveret med ris og mangochutney.

Antal portioner
  • 30 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk madraskarry
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 500 g lammebov i mindre stykker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dl vand

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 320 g brune ris, parboiled
  • mangochutney, fx spicy bengal

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive godt varmt i en sauterpande, uden at det bruner. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min. Kom krydderier og kød i panden og brun det i ca. 3 min. Tilsæt tomater, tomatpuré og vand. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt.

Tilsæt squash, yoghurt, citronsaft, salt og peber og lad lammecurryen koge, stadig ved jævn varme og under låg, i ca. 5 min. Smag til og server straks sammen med ris og chutney.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print