Linselasagne

Linselasagne

1 time
Lasagne har alle dage været en favorit for både børn og voksne og derfor er linselasagne en fantastisk ret til at blive mere fortrolig med linser i din madlavning. De stegte svampe og soltørrede tomater tilfører en dyb og fyldig smag, linserne giver et lækkert bid og morneysaucens cremethed binder hele retten sammen. Linselasagne er både nem at lave og smager fantastisk.
https://www.arla.dk/opskrifter/linselasagne/

Sådan gør du

Bagetid:

25-35 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Varm olien i en gryde. Tilsæt løg og champignon og steg i ca. 10 min. ved jævn varme - eller til svampene er stegt fri for væde.
  • Tilsæt de øvrige grøntsager, tomater og krydderier. Skyl linserne grundigt og tilsæt dem rå til grøntsagssovsen. Lad saucen koge yderligere i ca. 5 min. uden låg.
  • Læg et meget tyndt lag grøntsagssauce i bunden af et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og fordel halvdelen af lasagnepladerne ovenpå. Fortsæt med grøntsagssauce, mornaysauce, resten af lasagnepladerne, grøntsagssauce - og slut med revet ost på toppen.
  • Bag linselasagnen midt i ovnen. Tag den ud og lad den trække i ca. 10 min. før servering.

Du kan bruge alle slags linser i lasagnen, både røde og grønne, men de sorte belugalinser giver et dejligt bid.

Energiindhold for hele retten:

11832 kJ / 2828 kcal

Næringsindhold pr. 100g

508 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 21,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 41,4 % 12,4 g
Fedt: 37,2 % 5,1 g
Mere inspiration

Server fx denne kålsalat til linselasagnen.

Kålsalat
10 min
Kålsalat
(5)

Ingredienser

1 spsk Olivenolie
1 Grofthakket løg (ca. 100 g)
200 g Grofthakkede champignoner
1 Groftrevet squash (ca. 300 g)
2 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
4 Knuste fed hvidløg
150 g Grofthakkede soltørrede tomater i olie
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Tørret timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Tørrede belugalinser
8 Lasagneplader
½ liter Mornaysauce
150 g Revet cheddar- og maasdammerost