Luciabrød med safran

I Sverige nydes lusse-brødene, som er det svenske navn, på Luciadag den 13. december. Men vi kan stå inde for, at de også smager dejligt på mange andre dage.
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Luciabrød med safran

I Sverige nydes lusse-brødene, som er det svenske navn, på Luciadag den 13. december. Men vi kan stå inde for, at de også smager dejligt på mange andre dage.

16 brød pr. portion

Antal portioner

Pynt

  • mørke rosiner

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt kvark, safran, sukker, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper skålens sider. Tilsæt eventuelt mere mel. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Del dejen i ca. 32 stykker og form dem til luciabrød: Tril stykkerne til fingertykke pølser og form dem til S"er. Læg luciabrødene på plader med bagepapir, pynt med rosiner og lad brødene efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og bag luciabrødene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 18 %
Print