Lun svampe-valnøddepaté
60+ min

Lun svampe-valnøddepaté

Svampe og nødder klæder hinanden rigtig godt - og her bliver de til en dejlig paté.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun svampe-valnøddepaté

Svampe og nødder klæder hinanden rigtig godt - og her bliver de til en dejlig paté.

Antal portioner
  • 1 dl hel lys quinoa (3 dl kogt)
  • 1¾ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g valnøddekerner
  • 3 zittauerløg
  • 500 g champignoner og andre blandede svampe
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1½ spsk hakkede friske estragonblade - eller 1 spsk tørret estragon
  • 2 æg
  • 1 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Yoghurtdip

Pynt

  • friske estragonkviste
  • valnøddekerner

Tilbehør

  • 1½ liter blandet, strimlet salat

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Lad quinoaen køle af.

Hak valnødderne groft. Rist dem i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og rist i yderligere ca. 2 min. Ryst panden undervejs.

Pil og hak løgene fint. Skyl champignonerne under rindende vand. Tør andre svampe fri for jord med køkkenrulle. Hak svampene fint. Steg løgene i olien ved kraftig varme i ca. 5 min., rør undervejs, tilsæt svampene og steg videre i ca. 10 min., til svampene er tørre og ristede.Tag svampene af varmen, kom dem i skål og vend med quinoa, valnødder, hvidløg, estragon, æg, yoghurt, salt og peber.

Kom blandingen i et ovnfast fad (ca. 15 x 20 cm) der er smurt med lidt olie. Blandingen er her ca. 3 cm høj – hvis den er højere, skal den blot bage lidt længere tid.

Yoghurtdip

Rør yoghurt, sennep og de øvrige ingredienser sammen. Stil dippen tildækket i køleskabet i ca. ½ time og smag til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 52 %
Print