Mandelkage
60+ min

Mandelkage

Dejlig kage med smag af marcipan. Server den med soft ice og ikke et øje er tørt!
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mandelkage

Dejlig kage med smag af marcipan. Server den med soft ice og ikke et øje er tørt!

12 stykker pr. kage

Antal portioner

Soft ice

Pynt:

  • smeltet hvid chokolade

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk mandler, vaniljekorn, bagepulver og fløde i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mandeldejen. Hæld dejen i en smurt, raspdrysset springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist. Pynt den afkølede kage ved at trække tynde striber chokolade med en ske.

Soft ice

Skær isen i tern og lad den tø lidt op i en skål. Tilsæt fløde og pisk blandingen let og luftig med håndmixer.

Ved serveringen

Skær kagen i mindre stykker og anret dem på portionstallerkener sammen med soft ice.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 71 %
Print