Marengslagkage med kastanjeis

Kastanjepuré er ikke så almindelig i Danmark, men prøv det! Denne islagkage smager skønt!
Fryseegnet
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marengslagkage med kastanjeis

Kastanjepuré er ikke så almindelig i Danmark, men prøv det! Denne islagkage smager skønt!

10 stykker pr. lagkage

Antal portioner

Marengsbunde

  • 6 æggehvider
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)

Kastanjeis

Pynt

  • mørke og lyse chokoladespåner

Fremgangsmåde:

Marengsbunde

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir. Fordel marengsen herpå og smør den ud så den fylder cirklen ud. Bag bundene én ad gangen midt i ovnen. Lad dem køle af på bageriste.

Kastanjeis

Pisk portvin, citronsaft, kastanjepuré og flormelis godt sammen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i kastanjepuréen. Kom blandingen mellem og ovenpå de afkølede marengsbunde og frys marengslagkagen i 2-3 timer.

Ved serveringen

Pynt med chokoladespåner.

Bagetid

Ca. 35 min. 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 39 %
  • Alkohol: 1 %
Print