Marengsspøgelser

Hvem siger at marengs altid skal være toppe? Prøv at lave en ovnfuld spøgelser...
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marengsspøgelser

Hvem siger at marengs altid skal være toppe? Prøv at lave en ovnfuld spøgelser...

10 kager pr. portion

Antal portioner
  • 3 æggehvider (ca. 1 dl)
  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • 30 mørke rosiner

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne helt stive og vend forsigtigt sigtet flormelis i lidt ad gangen. Bland majsstivelse med 2 spsk flormelis og vend det i marengsmassen sammen med citronsaft. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt små spøgelser ud på bageplader med bagepapir. Lav øjne og mund med rosiner. Bag marengsene midt i ovnen. Løft bagepapiret over på en rist og lad dem afkøle. Løft dem af papiret og opbevar dem i en kagedåse.

Uha, uha. Nu spøger det i ovnen. Ud hopper små skrækindjagende spøgelser. Godt at de smager så godt - og er så nemme og sjove at lave. Bøh!

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 95 %
  • Fedt: 0 %
Print