Mild æblechutney

Med denne opskrift på mild æblechutney kommer du smagspaletten rundt. Syrlige æbler, sødt rørsukker, krydret ingefær og dejlig hvidvinseddike giver en fantastisk chutney.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mild æblechutney

Med denne opskrift på mild æblechutney kommer du smagspaletten rundt. Syrlige æbler, sødt rørsukker, krydret ingefær og dejlig hvidvinseddike giver en fantastisk chutney.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 5 syrlige æbler
  • 5 spsk rørsukker
  • ½ tsk fint salt
  • 2 små snittede fed hvidløgsfed
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 50 g lyse rosiner
  • 2 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og befri dem for stilk og kernehus. Snit dem groft og skyl dem. Læg dem i en kasserolle sammen med det vand, der hænger ved fra skylningen, og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog det hele ved svag varme og under låg ca. 10 min., eller til æblerne koger ud. Tag æblechutneyen af varmen og tilsæt atamon.

Tips

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på bordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 94 %
  • Fedt: 3 %
Print