Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas
60+ min

Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

Stilfuld og nem dessert, der hurtigt kan imponere dine børn eller gæster i weekenden.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mild chokolade-creme brulé og glaseret ananas

Stilfuld og nem dessert, der hurtigt kan imponere dine børn eller gæster i weekenden.

Antal portioner

Mild chokolade-creme brulé

Glaseret ananas

  • ½ vaniljestang
  • 200 g ananas i små tern
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 25 g frisk ingefær i skiver

Pynt

  • rørsukker
  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 200 g vaniljeflødeis i kugler

Fremgangsmåde:

Bring kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Pisk kakaomælken langsomt i æggeblommerne og fordel blandingen i fire ovnfaste forme (a ca. 3 dl). Bag dem på en plade midt i ovnen - cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Glaseret ananas

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (gem stangen). Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ananas, vaniljekorn, stang og ingefær. Lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. og lad det køle af. Sigt væden fra og fjern vaniljestang og ingefær.

Drys de afkølede creme bruléer med et tyndt lag rørsukker og brænd dem med en gasbrænder. Server dem straks med glaseret ananas og is til.

Bagetid

Ca. 1 time ved 125° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 39 %
Print