Minikødboller på sprøde fladbrød

En bid af Tyrkiet: Okse- og lammekødsboller med hvid ost og yoghurtdressing.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Minikødboller på sprøde fladbrød

En bid af Tyrkiet: Okse- og lammekødsboller med hvid ost og yoghurtdressing.

Antal portioner

Minikødboller

  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 200 g hakket lammekød
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 små hakkede fed hvidløgsfed
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Dressing

  • 4 arabiske fladbrød
  • 1 liter romainesalat i grove stykker
  • ½ agurk i tynde stave
  • 3 høvlede gulerødder

Fremgangsmåde:

Minikødboller

Mos osten og kom den i en skål sammen med kød, persille, hvidløg og krydderier. Bland ingredienserne sammen og form 32 minikødboller - tryk dem let flade. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg 16 minikødboller ved svag varme ca. 2½ min. på hver side. Tag kødbollerne op og hold dem varme. Steg resten.

Dressing

Rør imens yoghurt med salt og peber. Smag dressingen til.

Varm brødene på en plade midt i ovnen - de skal være sprøde.

Ved serveringen

Fordel grøntsager, minikødboller og dressing på de sprøde brød og server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 25 %
Print