Bedre madvaner til næste generation

Som Danmarks største fødevarevirksomhed har Arla et særligt ansvar for at sikre gode madvaner hos den næste generation. Derfor har vi et omfattende program omkring madvaner, som mange tusinde børn hvert år deltager i. Faktisk har vi næsten 300.000 deltagere i vores aktiviteter. Her på siden kan du blive klogere på vores initiativer til at sikre gode madvaner overalt i landet, og se om der er noget, du kan deltage i eller bidrage til.

 

Arla sponserer Arla Fondens arbejde med at opbygge MADlejrskoler i DK. Helt konkret arbejder vi for at samle penge ind til at 10.000 teenagere hvert eneste år kan komme af sted. Du kan også være med.

Læs mere her og følg indsamlingen

Arla Food Lab

I Arla Food Lab udfordrer vi børns og unges madmod og madvaner, vi eksperimenterer med råvarer og smag, og du får lov til at lave din egen müsli-snack.

Arla Food Lab kommer rundt i hele landet. 

Læs mere og se, hvor du kan møde os.

Arla Food Fest

Bliv inspireret til bedre madvaner på Arla Food Fest. 

Mere end 10.000 gæster bliver hvert år udfordret og inspireret i Kgs. Have i København. Billetsalget åbner d. 1. maj. Tøv ikke, hvis du vil sikre dig en billet!

Læs mere her og køb billet

Til august går det løs på Splay Danmark på YouTube. 4 unge YouTubere udfordrer hinanden på deres evner i et køkken. Finalen optages i Kgs. Have til Arla Food Fest og YouTuberne kommer på scenen både lørdag og søndag. 

Følg med på Splay kanalen her

Gårdbesøg for skoleklasser

Tag med din klasse ud og se hvor mælken kommer fra. 33.000 elever besøger hvert år en Arla-gård med deres lærer. 

Se hvordan du booker gårdbesøg

SKOLEFREDAG I AARHUS

 I Aarhus kan din klasse komme ind til Arla Food Lab og landmandsområdet på Food Festival og samtidig få adgang til resten af festivalen. 

Læs mere om Arla Food Lab

Skolefredag i København

Tag med klassen til Skolefredag i KBH og Aarhus og bliv klog på mad. Mere end 60 skoleklasser deltager hvert år i det lukkede arrangement for 6. og 7. klasse i Kgs. Have i KBH. 

Læs mere om skolefredag i Kgs. Have

GO MADPAKKE

Følg med på TV2, når vi sammen tager madpakkerne under kærlig behandling. Vi sender hele august og første uge i september. Find inspiration til madpakken her. Du kan også møde Go Madpakke til Arla Food Fest og til Arlas Gode Madpakkebord på Tangkrogen i Aarhus.

Go madpakke

ARLAS GODE MADPAKKEBORD

Kom ned på Tangkrogen i Aarhus d. 2. og 3. september. Her kan du smøre en ny og spændende madpakke. Louisa Lorang hjælper med inspiration til at gentænke dine madpakkevaner. Det er helt gratis. 

Læs mere her

Mejeribesøg

Lær om mælkens vej  fra gården til køledisken på vores yoghurt-mejeri i Brabrand. Hver uge kommer 4 klasser på besøg hos os. Det kan også blive din klasse. I nogle af skoleferierne kan du endda tage familien med.

BOOK SKOLEBESØG

BOOK FAMILIEBESØG

MADmovers

Deltag i MADmovers og gentænk din skolemad. MADmovers er et undervisningsforløb, hvor du kan arbejde med din madkultur på skolen. Forløbet er for alle 6. klasser i Region Midtjylland. 

Læs mere og se hvordan I bliver tilmeldt

Økodag

Forstå økologi, der hvor mælken bliver til - kom ud til økodag! D. 15. april 2018 kan du igen besøge 40 forskellige gårde - klik på linket nedenfor for at læse mere.

Læs mere

Junior Farmer

 En skoleklasse fra København skal bo to dage to-og-to på 11 Arla-gårde i Midtjylland i uge 36. Som Junior Landmand kommer de ud på en gård og følger hverdagen. De bor sammen med landmandens familie og lærer om hvor mælken kommer fra. Der kommer nærmere info, så hold øje

 Der kommer nærmere info, så hold øje.

Åbent landbrug

Hvor kommer mælken fra? Kom ud på Åbent Landbrug og bliv klog på hvordan din mad bliver til.

17. september kan du besøge en af de 40 Arla-gårde, der holder åbent. 

Læs mere

Index-projektet

1000 børn deltager i 2015-2017 i et innovationsforløb, hvor de arbejder med en samfundsudfordring. I 2017 arbejder de med, hvordan man kan udbrede viden om, hvor maden kommer fra. I den forbindelse kan alle Index børn komme ud på en Arla-gård.

Læs mere om projektet