Bedre madvaner til næste generation

Som Danmarks største fødevarevirksomhed har Arla et særligt ansvar for at sikre gode madvaner hos den næste generation. Derfor har vi et omfattende program omkring madvaner, som mange tusinde børn hvert år deltager i. Faktisk har vi næsten 300.000 deltagere i vores aktiviteter. Her på siden kan du blive klogere på vores initiativer til at sikre gode madvaner overalt i landet, og se om der er noget, du kan deltage i eller bidrage til.

 

Mejeribesøg

Lær om mælkens vej  fra gården til køledisken på vores yoghurt-mejeri i Brabrand. Hver uge kommer 4 klasser på besøg hos os. Alle 3.-6. klasser, landet over, har mulighed for at booke et gratis besøg.. I nogle af skoleferierne kan familier også komme på besøg.

Book besøg her

 

Tilmeld din 6. klasse MADmovers, hvis I vil have bedre spisepauser og gode måltidsvaner.
MADmovers er et veltilrettelagt undervisningsforløb, hvor I får tilsendt alt, hvad I skal bruge.

I skoleåret 2018/2019 tilbyder Arla Foods undervisningsmaterialet til alle 6. klasser i hele Danmark.

Læs mere

Arla sponserer Arla Fondens arbejde med at opbygge MADlejrskoler i DK. Helt konkret arbejder vi for at samle penge ind til at 10.000 teenagere hvert eneste år kan komme af sted. Du kan også være med.

Læs mere her og følg indsamlingen

Åbent Landbrug

Vi ses søndag d. 16 september 10.00-16.00, hvor Åbent Landbrug igen giver dig muligheden for at blive klog på hvordan din mad bliver til.

Læs mere her

Arla Food Fest

Den 1.-2. September forvandler Arla Food Fest Islands Brygge til Danmarks største madfest for modige smagsløg. Den 7.-9. September tager Arla Food Fest på besøg hos Food Festival på Tangkrogen i Aarhus.

Læs mere her

Generation Food Award

Generation Food Award er et nyt initiativ fra Copenhagen Cooking & Food Festival og Arla. Vi hylder de aktører, der har gjort noget særligt i årets løb for at skabe bedre madvaner til næste generation og vil rejse penge til Arla Fondens MADlejr.

Læs mere

Se Albert Dyrlund, Kristine Slots, Hanspeter Matzen og Simone Wulff udfordre hinanden på deres madevner i Snack Attack, der blev sendt på Splay Danmark i forbindelse med Arla Food Fest 2017.

Se med her

Gårdbesøg for skoleklasser

Tag med din klasse ud og se hvor mælken kommer fra. 33.000 elever besøger hvert år en Arla-gård med deres lærer. 

Se hvordan du booker gårdbesøg

Økodag

Tak for i år! Kom med på Økodag igen næste år, hvor du kan se hvor mælken bliver til!

Læs mere

Junior Landmand

I uge 36 overnattede en 6. klasse fra Sølvgade Skole midt i København på 11 Arla-gårde i Midtjylland.

Fra d. 26. til d. 28 september besøger en 6. klasse fra Sølvgade Skole midt i København en række Arla-gårde i Midtjylland.
Som Junior Landmand kommer de ud på en gård og følger hverdagen. De bor sammen med landmandens familie og lærer om, hvor mælken kommer fra.

Se filmene fra Junior Landmand 2017 på linket herunder.

Se filmene her