Bedre madvaner til næste generation

Som Danmarks største fødevarevirksomhed har Arla et særligt ansvar for at sikre gode og bæredygtige madvaner hos den næste generation. Derfor har vi et omfattende program omkring madvaner, som mange tusinde børn hvert år deltager i. Faktisk har vi næsten 300.000 deltagere i vores aktiviteter. Her på siden kan du blive klogere på vores initiativer til at sikre gode og bæredygtige madvaner overalt i landet, og se om der er noget, du kan deltage i eller bidrage til.

 

Arla Food Designer er et virkelighedsnært 6-8 lektioners forløb målrettet landets 6. klasser. Undervisningsmaterialet tager eleverne med igennem en innovationsproces, hvor omdrejningspunktet er yoghurtproduktion.

Læs mere

 

MADmovers er et undervisningforløb, hvor 5.-6.-7. klasser arbejder med bedre spisepauser og gode måltidsvaner igennem innovationsprocesser. 
Undervisningsforløbet er tilrettelagt, så I får tilsendt alt, hvad I skal bruge. Missede du tilmeldingen - er det dog også muligt at downloade materialet her fra siden. 

Læs mere

Arla sponsorer Arla Fondens arbejde med at opbygge MADlejrskoler i Danmark. Helt konkret arbejder vi for, at samle penge ind til at 10.000 teenagere hvert eneste år kan komme af sted. Du kan også være med.

Læs mere her og følg indsamlingen

Åbent Landbrug

Vi ses søndag d. 20. september 2020 kl. 10.00-16.00, hvor Åbent Landbrug igen giver dig muligheden for at blive klog på, hvordan din mad bliver til.

Læs mere her

NOMINÉR EN LOKAL MADSJÆL

Kender du én, der brænder for at skabe madglæde og gode spisevaner hos børn og unge? Og som du synes fortjener at blive værdsat for sin indsats?

Normineringsrunden er slut for i år. Tak for alle jeres nomineringer - hvor findes der dog mange madsjæle derude! 

Generation Food Award

Generation Food Award er et initiativ fra Arla. Vi hylder de aktører, der i årets løb har gjort noget særligt for at skabe bedre madvaner til næste generation. Samtidig rejser vi penge til Arla Fondens MADlejr.

Læs mere her

Arla Food Fest

Arla Food Fest er en årlig madfestival for børn og unge, hvor smagsløg udfordres igennem involverende værksteder og workshops. 

Læs mere her

Gårdbesøg for skoleklasser

Tag med din klasse ud og se hvor mælken kommer fra. 33.000 elever besøger hvert år en Arla-gård med deres lærer. 

Se hvordan du booker gårdbesøg

Økodag

Kom til Økodag d. 19. april 2020 og se hvor forårskåde vores økokøer er, når de danser deres berømte kodans. 

Læs mere om økologi her

Junior Landmand

I september besøgte to 6. klasser fra Sølvgade Skole midt i København en række Arla-gårde i Jylland. De var Junior Landmænd, boede sammen med landmandens familie og fulgte hverdagen på gården, mens de lærte, hvor mælken kommer fra. 

Junior Landmand løber af stablen hvert år, hvor nye klasser udforsker livet på gården.

Se filmene her