Vandbakkelser
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Vandbakkelser er en skøn kageskal som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv. De bliver i høj grad anvendt som det hjemmelavede svar på bagerens flødeskums-fastelavnsbolle, men kan sagtens nydes året rundt.
Ingredienser
2 dl
Vand
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
180 g
Sammenpiskede æg
|
Sådan gør du
Vandbakkelser
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan også lave små vandbakkelser. Sæt i stedet 16 toppe på en plade med bagepapir og bag dem ca. 20 min. ved 200°.
Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
950 kJ / 227 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0,6 g |
Protein: | 5,3 g |
Fedt: | 17,4 g |
Kulhydrat: | 12,7 g |
