Nem fødselsdagskringle

En lækker variant af en klassisk fødselsdagskringle og så er den nem at lave.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nem fødselsdagskringle

En lækker variant af en klassisk fødselsdagskringle og så er den nem at lave.

15 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 1½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 nip fint salt
  • 400 g hvedemel ( ca. 6¾ dl)

Creme

Pensling

  • ½ sammenpisket æg

Pynt

  • mandelflager
  • perlesukker

Fremgangsmåde:

Dej

Lun mælken og opløs gæren heri. Rør æg, sukker og salt i væsken. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen til en blød og smidig dej. Lad den hæve tildækket i ca.½ time.

Creme

Pisk 2 dl vaniljesauce med maizena og æg og varm op ved lav varme og under piskning til en jævn creme. Lad cremen koge igennem ca. 1 minut og afkøl den.

Slå dejen ned og rul den ud til et langt "bånd", ca. 75 cm langt og 15 cm bredt. Fordel vaniljecreme og rosiner herpå. Rul dejen sammen som en tynd roulade på den lange led. Form rouladen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir. Skær en dyb revne i kringlen hele vejen rundt, så fyldet kan flyde lidt ud. Lad kringlen hvile ca. 15 min. Pensl dejen med æg. Drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen midt i ovnen.

Server kringlen lun med resten af den kolde vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Bagetid

15-20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 25 %
Print