Nøddekurve med creme

Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med sød cremefraichecreme eller jordbærflødeskum.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Nøddekurve med creme

Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med sød cremefraichecreme eller jordbærflødeskum.

8 kurve pr. portion

Antal portioner

Marinerede jordbær

  • 150 g friske jordbær i kvarte
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk sukker

Nøddekurve

Creme

Pynt:

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Marinerede jordbær

Fordel jordbærstykkerne i et fad. Dryp med citronsaft og drys med sukker. Stil jordbærrene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Nøddekurve

Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader. Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af. Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel. Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen, til de er gyldne. Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min. Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter). Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af. Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.

Creme

Pisk cremefraiche og lage godt sammen og smag til. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Anret jordbærstykkerne i nøddekurvene og fordel cremen derover.

Tip

Du kan bruge en jordbærfløde istedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 72 %
Print