Oksefilet med madeirasauce og oste-chilibagte kartofler

En ret der næsten umuligt kan mislykkes! Kartoflerne er en lækker overraskelse.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med madeirasauce og oste-chilibagte kartofler

En ret der næsten umuligt kan mislykkes! Kartoflerne er en lækker overraskelse.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g rensede haricots verts
  • 10 g smør
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Tilsæt hvidløg og brun bøfferne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Skru ned for varmen og tilsæt fløde, soja, madeira, salt og peber. Lad det småsimre i ca. 2 min. og kom bøffer og sauce i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 20 cm). Stil det til side.

Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er møre. Skær et kryds i hver kartoffel og tag fyldet ud. Bland kartoffelfyldet med ost, chilipeber, smør og salt. Fordel det blandede fyld i hver kartoffel og stil dem i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm). Stil dem til side.

Bring vand og salt i kog i en lille gryde og kog bønnerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning i et dørslag. Lad imens smørret blive gyldent og steg løgene ved svag varme i ca. 2 min. eller til de er bløde. Tilsæt bønner, salt og peber og steg videre i ca. 2 min.

Stil bøffer og kartofler på en plade og bag det midt i ovnen - til kartoflerne har fået lidt farve og sauce og kød er gennemvarmt. Lun løg og bønner i en pande ved jævn varme i ca. 4 min. og server straks.

Bagetid for kartofler

Ca. 15 min. ved 225°.

Bagetid for bøffer og kartofler

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 60 %
Print