Oksemørbrad med rødvinssauce
45 min

Oksemørbrad med rødvinssauce

En skøn klassiker fuld af god smag. Velegnet når der skal kræses lidt ekstra.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksemørbrad med rødvinssauce

En skøn klassiker fuld af god smag. Velegnet når der skal kræses lidt ekstra.

Antal portioner
  • 100 g skalotteløg
  • 50 g smør
  • 500 g oksemørbrad
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 125 g champignoner i skiver
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ¼ tsk groft salt
  • kulør

Tilbehør

  • 375 g grøntsager, fx gulerødder og haricots verts
  • 1 kg pommes frites

Fremgangsmåde:

Løgene pilles, skæres i kvarte og svitses i en pande i smør. Tages op. Oksemørbraden befries for sener, skæres i 4 skiver, der bankes let med hånden. Krydres med salt og peber og steges i letbrunet smør, ca. 3 min. på hver side. Kødet tages op og holdes varmt. Løgene lægges tilbage i panden sammen med champignoner, hvorefter rødvin og piskefløde tilsættes, og det hele koger ca. 5 min., eller til den er jævn. Smages til med salt og tilsættes kulør.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 55 %
Print