Ørredrillettes

Kold ørredrillettes med kogte kartofler, cornichoner, rødløg og frisk dild er en lækkerbisken på ethvert frokostbord.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ørredrillettes

Kold ørredrillettes med kogte kartofler, cornichoner, rødløg og frisk dild er en lækkerbisken på ethvert frokostbord.

Antal portioner
  • 4 røgede ørredfileter uden skind
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 100 g kolde, kogte kartofler i små tern
  • 25 g grofthakkede cornichoner (små saltagurker)
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • ½ dl hakket frisk dild
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • dildkviste
  • rødløg i tynde både

Tilbehør

  • 360 g ristet rugbrød
  • 1 dl ufarvet lagereddike

Fremgangsmåde:

Findel fiskekødet med 2 gafler og vend det sammen med fraiche og de øvrige ingredienser. Smag blandingen til og kom den i en skål. Stil den tildækkede ørredrillettes i køleskabet i mindst 1½ time. Smag til.

Ved serveringen

Kom ørredrillettes, dildkviste og rødløg på ristede rugbrødsbidder. Hæld eddiken i en lille kande - så kan man hver især dryppe lidt eddike på sin ørredrillettes.

Tips

Ørredrillettes kan også serveres i en skål. Bank skålen let mod køkkenbordet før den tildækkede ørredrillettes stilles på køl. Ørredrillettes kan stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Her vil en hvidvin med både syre og en anelse sødme være perfekt fx en god riesling fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks