Ost med hasselnødder i ahornsirup

45 min
Ost med hasselnødder i ahornsirup

Opskriften på ost med hasselnødder i ahornsirup er nem og giver en lækker dessert. Smagen af de ristede hasselnødder i ahornsirup er perfekt til skimmelost.

Ingredienser

100 g Hasselnøddekerner
1 dl Ahornsirup
400 g Hvidskimmelost, fx Saga Classic

Tilbehør

150 g Flutes

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen i ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn. Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af. Kom nødderne i en skål og hæld sirup over.
  • Skær osten i skiver. Anret dem på portionstallerkener sammen med lidt nødder og sirup. Server resten i en skål ved siden af.

Hasselnødder i ahornsirup passer også godt til danablu eller en modnet fast gul ost.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13347 kJ / 3190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1689 kJ / 404 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 10,7 % 10,6 g
Kulhydrat: 27,3 % 27,1 g
Fedt: 62 % 28,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/ost-med-hasselnodder-i-ahornsirup/