Ovnbagte ferskner

Denne lækre opskrift på ovnbagte ferskner giver en dessert, der både smager lækkert og tager sig godt ud på bordet. De modne ferskner er dryppet med dejlig honninglage og serveret på sprødstegte skiver af karamelliseret franskbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagte ferskner

Denne lækre opskrift på ovnbagte ferskner giver en dessert, der både smager lækkert og tager sig godt ud på bordet. De modne ferskner er dryppet med dejlig honninglage og serveret på sprødstegte skiver af karamelliseret franskbrød.

Antal portioner
  • 4 modne ferskner eller nektariner

Honninglage

  • 1 dl honning, fx lynghonning
  • 1 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1½ spsk ferskenlikør (fx crème de Pèches)

Karamelliseret franskbrød

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Skær et lille kryds i toppen af fersknerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca. 18 x 25 cm).

Honninglage

Rør honning, rosmarin og likør sammen. Hæld honninglagen over fersknerne.

Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.

Karamelliseret franskbrød

Udstik franskbrødsskiverne med et glas ca. 7½ cm i diameter. Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast). Steg de runde franskbrødsskiver på en tør pande ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.

Ved serveringen

Læg de karamelliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver. Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af. Server resten af flødeskummet til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 46 %
Print