Ovnstegte frikadeller med grov rodfrugtmos

Ovnstegte frikadeller med grov rodfrugtmos er en nem, hurtig og velsmagende ret med masser af smag. Prøv den!
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte frikadeller med grov rodfrugtmos

Ovnstegte frikadeller med grov rodfrugtmos er en nem, hurtig og velsmagende ret med masser af smag. Prøv den!

Antal portioner
  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 tsk fint salt
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk finthakkede friske oreganoblade eller andre krydderurter, fx persille, basilikum eller løvstikke
  • 1 spsk fintrevet zittauerløg
  • friskkværnet peber

Grov rodfrugtmos

  • 400 g kartofler i tern
  • 200 g rødbeder i små tern
  • 3 gulerødder i små tern
  • 2 pastinakker i tern
  • 25 g smør
  • ½ dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • syltede agurker eller relish

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød godt med salt. Tilsæt mælk og æg og rør kraftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør farsen i ca. ½ min. Stil farsen tildækket i køleskabet i mindst 10 min.

Grov rodfrugtmos

Kog kartofler, rødbeder, gulerødder og pastinakker i usaltet vand ca. 20 min. - eller til de er møre.

Form imens farsen til ca. 25 små frikadeller og læg dem på en plade med bagepapir. Steg frikadellerne midt i ovnen. Vend dem efter halvdelen af tiden.

Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre i gryden over det slukkede blus et øjeblik. Mos grøntsagerne groft, fx med en håndmixer. Der må gerne være klumper af hele grøntsager i mosen. Rør smør og mælk i, til mosen har en jævn, men grov konsistens. Tilsæt salt og peber og smag til. Pynt med persille og server straks sammen med frikadeller og relish.

Stegetid

Ca. 15-18 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 43 %
Print