Ovnstegte frikadeller og stuvede kartofler
45 min

Ovnstegte frikadeller og stuvede kartofler

Det er nemt at lade ovnen klare arbejdet, når der skal steges frikadeller med hytteost ....og så sparer du også lidt fedt.
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte frikadeller og stuvede kartofler

Det er nemt at lade ovnen klare arbejdet, når der skal steges frikadeller med hytteost ....og så sparer du også lidt fedt.

Antal portioner

Frikadeller

Stuvede kartofler

Pynt

  • porretop i meget tynde ringe

Tilbehør

  • 250 g dampet broccoli

Fremgangsmåde:

Frikadeller

Bland det hakkede kød med hytteost, havregryn, porrer, salt og peber. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Sæt en plade til opvarmning i ovnen. Form farsen til 12 frikadeller og læg dem på et stykke bagepapir. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og steg frikadellerne øverst i ovnen.

Stuvede kartofler

Kom imens kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Pil kartoflerne. Bring mælkesaucen i kog i en tykbundet gryde. Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i saucen sammen med porrer, salt og peber. Bring stuvningen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 6 min. Smag til.

Tip

De stuvede kartofler kan tilsættes lidt revet muskatnød.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 23 %
Print