Pandekager med blåbær
60+ min

Pandekager med blåbær

Pandekager til dessert går aldrig af mode. Disse kan laves dagen i forvejen. Prøv dem også med flødeskum til.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandekager med blåbær

Pandekager til dessert går aldrig af mode. Disse kan laves dagen i forvejen. Prøv dem også med flødeskum til.

Antal portioner
  • 3 spsk honning
  • 300 g rensede blåbær

Pandekager - ca. 15 stk.

  • 4 dl mælk
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 spsk sukker
  • 3 spsk smeltet smør

Fremgangsmåde:

Varm honningen i en gryde til den er helt tynd. Hæld honningen over bærrene og lad det trække - til pandekagerne er færdige.

Pandekager

Pisk mælk, æg, mel og sukker sammen. Pisk fedtstoffet i. Fordel ½ dl dej i en varm pande (ca. 17 cm i diameter). Bag den tynde pandekage ved jævn varme ca. 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (ca. 3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne. Pisk dejen op mellem hver pandekage.

Tips

Pandekagerne kan stå tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn.

Fold pandekagerne i kvarte og læg dem på en plade med bagepapir. Varm pandekagerne midt i ovnen, ca. 5 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 33 %
Print