Pærekage med yoghurtflødeskum

Pærekage med yoghurtflødeskum

60+ min
Fryseegnet
Denne hjemmebagte pærekage er en lækker krydret kage med pærer og masser af smag af hasselnødder, kanel og kardemomme. Når der er dejlige danske pærer i farvandet er det skønt at kunne servere en hjemmelavet pærekage. Server pærekagen med et friskt yoghurtflødeskum smagt til med citron og honning.
https://www.arla.dk/opskrifter/parekage-med-flodeskum/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Pærekage
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Bland mel, kanel og kardemomme i en skål.
  • Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
  • Vend hasselnødder og smeltet smør i.
  • Smør en bageform (ca. 22 x 30 cm) og drys den med et tyndt lag mel.
  • Læg pærerne i den meldryssede form og fordel dejen jævnt herpå.
  • Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af i formen.
Yoghurtflødeskum
  • Pisk yoghurt, honning og citronskal med en håndmixer i ca. 2 min. Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Vend yoghurt og flødeskum godt sammen og smag til.
Pærekage med yoghurtflødeskum.
  • Pynt den afkølede pærekage med sigtet flormelis og server med yoghurtflødeskum.

Det smager også godt med almindelig flødeskum, cremefraiche og/eller vaniljeis til pærekagen. Du kan udskifte hasselnødderne med mandler eller valnødder - eller bruge en blanding af de nødder du har på lager.

Energiindhold for hele retten:

15786 kJ / 3773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1121 kJ / 268 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 39,3 % 25,9 g
Fedt: 55,3 % 16,8 g
Mere inspiration

Her er endnu en lækker pærekage, der måske kunne friste?

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Pærekage
3 Æg
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
100 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
100 g Smør - smeltet
3 Modne pærer i både (ca. 400 g)
Yoghurtflødeskum
1 dl Græsk yoghurt
1 spsk Flydende honning
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
¼ liter Piskefløde
Pynt
Flormelis