Pære Belle Helene

Pære Belle Helene

60+ min
Pære Belle Helene er en klassisk dessert, bestående af syltet pære, vaniljeflødeis og chokoladesauce. I denne opskrifter koges den hele pære i en sukkerlage med kanel, citron og cognac. Kombinationen af pære, is og chokoladesauce giver en skøn smagsoplevelse og ser flot ud på desserttallerknen. Pære Belle Helene er nem at lave, kan forberedes i god tid og giver helt sikkert tilfredse smil hos gæsterne.
https://www.arla.dk/opskrifter/parer-belle-helene/

Sådan gør du

Syltede pærer
  • Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde.
  • Skræl pærerne - behold evt. stilkene på.
  • Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Læg pærer og kanelstang i glas.
  • Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Smag evt. til med ekstra cognac.
Chokoladesauce
  • Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under omrøring.
  • Kog saucen igennem til den er jævn.
  • Pisk derefter fløde og smør i.
Pære Belle Helene
  • Anret pærerne på tallerkner.
  • Læg vaniljeflødeis i kugle/kugler omkring pærerne og hæld lidt af den varme chokoladesauce over. Pynt evt. med citronmelisseblade.
  • Server resten af chokoladesaucen til.

Har du ikke tid og lyst til at sylte pærer selv, kan du vælge at bruge en dåse med hele syltede pærer.

Energiindhold for hele retten:

19176 kJ / 4583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 1,9 % 0,5 g
Kulhydrat: 70,6 % 17,7 g
Fedt: 17,5 % 2 g
Alkohol: 10 %
Mere inspiration

Tærter er skønne hele året - men når der er gode danske pærer er det helt sikkert tid for pæretærte.

Pæretærte
60+ min
Pæretærte
(517)

Ingredienser

Syltede pærer
2 liter Vand
2 dl Cognac
500 g Sukker
1 Hel kanelstang
1 Citronskal (usprøjtet)
8 Store pærer eller 12 små
Chokoladesauce
150 g Mørk chokolade
1½ dl Vand
2 spsk Piskefløde
15 g Smør
½ liter Vaniljeflødeis
Evt. citronmelisseblade