Pavlova med frugtfløde
60+ min

Pavlova med frugtfløde

En dejlig klassisk dessert. Marengsene kan du bage dagen før.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pavlova med frugtfløde

En dejlig klassisk dessert. Marengsene kan du bage dagen før.

Antal portioner
  • 2 æggehvider
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver

Fyld

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukker og bagepulver heri. Fordel marengsen i papirsbageforme (a ca. 1 dl). Lav en fordybning i midten med en våd ske. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 5 min. og sluk for ovnen. Lad marengsene tørre ved eftervarmen i mindst 4 timer - uden at åbne lågen.

Fyld

Pisk fløden til et let skum. Mos halvdelen af bærrerne og rør dem sammen med flødeskummet.

Ved serveringen

Fordel flødeskummet i marengsene og pynt med de hele bær. Server straks.

Tip

Du kan bage marenges dagen før. Lad dem stå i ovnen natten over.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Tørretid

Mindst 4 timer - gerne natten over.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 49 %
Print