Perlebygsalat med blommer og ost

En fin mættende salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlebygsalat med blommer og ost

En fin mættende salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.

Antal portioner
  • ¼ liter æblemost
  • 100 g perlebyg - polerede bygkerner (ca. 2¼ dl)

Fremgangsmåde:

Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.

Bland den afkølede perlebyg med ost, blommer, peberfrugt, mandler, garam masala og rosmarin. Smag til. Kom salaten i en lille boks med låg. Husk en lille gaffel og en serviet.

Tips

Perlebyg kan fås med forskellige kogetider afhængig af hvor forarbejdede de er - tjek derfor altid kogetiden på embellagen.

Salaten smager også dejligt uden peberfrugt og garam masala.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %
Print