Blommetrifli med nøddedrys

Danske blommer er noget helt særligt fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter.
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blommetrifli med nøddedrys

Danske blommer er noget helt særligt fordi vores klima med skiftende sol og regn giver kødfulde og meget saftige frugter.

Antal portioner

Fromage

Kompot

  • 400 g blommer uden sten, fx opal
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)

Nøddedrys

  • 25 g smør
  • 50 g rasp
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 3 spsk flormelis

Fremgangsmåde:

Fromage

Læg husblas i blød i ca. 10 min. Rør ymer og flormelis sammen i en skål. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med kirsebærlikør og hæld den i ymerblandingen under omrøring. Pisk fløden til et let skum og vend det i fromagen. Stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. 1¼ time, eller til man kan trække striber i overfladen.

Kompot

Skær imens blommerne i kvarte og læg dem i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys blommerne med flormelis og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af. Gem lidt til pynt.

Nøddedrys

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rasp, nødder og flormelis. Rist blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad drysset køle af. Fordel kompot, nøddedrys og fromage i portionsglas eller -skåle. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt med lidt blomme ved serveringen.

Tips

Hvis man anvender optøede, frosne blommer, skal der tilsættes ca. 2 spsk flormelis mere, og bagetiden er ca. ½ time. Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 1 blad husblas.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 3 %
Print

Vin match

Tinta barroca, tinta cao, corvina, rondinella, moinara,m.fl. Valpolicella, Italien

Rød dessertvin fx. en ruby port eller en recioto della valpolicella Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til blomme