Dessertpizza med ost og nektariner

Dessertpizza med ost og nektariner

30 min
Dessertpizza - lyder det mærkeligt? Nej vel - og vi siger pizza som dessert – JA TAK! Prøv det. Det er nemt og smager bare så lækkert, sprødt og sødt. Og har du først prøvet at servere dessertpizza bliver det snart en tradition - lige noget for pizza- og dessertelskere.
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertpizza-med-ost-og-nektariner/

Sådan gør du

Dessertpizza med ost og nektariner
  • Tryk og form 2 pizzabunde.
  • Fordel 1 spsk creme fraiche på hver pizzabund - ikke helt ud til kanten.
  • Skær osten i tynde skiver og læg den på creme fraicen.
  • Fordel nektarin, brombær og rosmarin på toppen.
  • Bag pizzaen 5-7 min. ved 350° - grill eller 8-12 min. ved 275° - varmluftsovn.

Pizzaen smager også godt med syltede eller friske valnødder på toppen - og har du en sød tand, smager det også herligt med et par dråber ahornsirup på ost og frugt.

Energiindhold for hele retten:

9995 kJ / 2389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

905 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,2 % 6 g
Kulhydrat: 62,1 % 33 g
Fedt: 26,7 % 6,5 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den dej, du skal bruge.

Koldhævet pizzadej
60+ min
Koldhævet pizzadej
(15)

Ingredienser

Dessertpizza med ost og nektariner
1 Koldhævet pizzadej, se link under opskriften (ca. 750 g)
2 spsk Creme fraiche 38%
75 g Hvidskimmelost, eller anden blå/hvid skimmelost
1 Nektarin eller blomme i tynde skiver
100 g Friske brombær
Frisk rosmarin