Risalaskok

Hvis du ikke er til den fuldfede version, så prøv denne. Den er er næsten fedtfri og har en lækker konsistens og smag.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Risalaskok

Hvis du ikke er til den fuldfede version, så prøv denne. Den er er næsten fedtfri og har en lækker konsistens og smag.

Antal portioner
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl vand
  • 180 g grødris (ca. 2½ dl)
  • 1 liter skummetmælk
  • 4 jordskokker
  • 1 tsk friskpresset citronsaft

Citrussauce

  • 3 grapefrugter
  • 2 limefrugter
  • 10 appelsiner
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 stjerneanis
  • 5 kardemommekapsler

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud - gem kornene til senere. Bring vand, ris og vaniljestang i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Skræl og skær jordskokkerne i meget små tern (ca. ½ x ½ cm). Kom dem i en skål med koldt vand og citronsaft.

Pisk æggehvider og flormelis stift og vend forsigtigt det syrnede produkt i. Hæld vandet fra jordskokkerne og vend dem sammen med risengrød, salt, vaniljekorn og de piskede æggehvider. Smag til.

Citrussauce

Skær skal og hinder af grape, lime og 4 af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs citrusbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - gem evt. saft. Pres de sidste 6 appelsiner. Bring saften heraf ca. 4 dl og evt. saft fra fileterne, sukker, kanel, anis og kardemomme i kog. Kog det ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til der er ca. 1½ dl sirup tilbage. Tilsæt fileterne i den varme sirup lige inden servering.

Tip

Du kan forberede citrussaucen i god tid og lune den inden servering - den må ikke koge.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 80 %
  • Fedt: 4 %
Print