Rismousse med kold appelsinsauce

Risalamande i fast form. Et sjovt alternativ til den klassiske servering.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rismousse med kold appelsinsauce

Risalamande i fast form. Et sjovt alternativ til den klassiske servering.

Opskriften gælder for 10 personer

Kold appelsinsauce

  • 4 appelsiner
  • 3 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen på langs. Hæld mælken i en tykbundet gryde sammen med ris og vaniljestang. Læg tætsluttende låg på gryden. Skru op på højeste trin. Når mælken perler let i kanten, skru ned til det lavest mulige trin for viderekogning. Kog grøden, stadig under låg, i ca. 35 min. eller til risene er møre. Rør i grøden af og til. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op af grøden. Træk den udblødte husblas op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i den varme grød. Rør sukker og mandler i og stil grøden til afkøling. Pisk fløden til skum, vend det i grøden og smag til. Skyl 10 portionsforme (a ca. 1½ dl) med koldt vand og fordel rismoussen heri. Stil formene tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Kold appelsinsauce

Skær 3 tynde midterskiver af den ene appelsin og skær skiverne i mindre stykker. Pres saften af resten af appelsinerne (ca. 3½ dl). Bring saft, sukker og appelsinstykker i kog i en gryde. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tag appelsinstykkerne op og kog videre i ca. 5 min., eller til der er ca. 2 dl appelsinsauce tilbage. Læg appelsinstykkerne tilbage i saucen og smag til. Lad appelsinsaucen køle af.

Ved serveringen

Dyp skålene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend rismoussen ud på portionstallerkener. Pynt rismoussen med enkelte appelsinstykker fra saucen og server resten af appelsinsaucen til - i små skåle.

Tips

Desserten kan tilberedes dagen før serveringen. Der kan tilberedes ½ portion dessert ekstra, hvis man blandt gæsterne har store dessertspisere. Rismousse kan også tilberedes i én stor skål. Fordel ved serveringen lidt appelsinsauce på 10 portionstallerkener og læg herpå 2 skefulde rismousse. Pynt med appelsinstykker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 54 %
Print