Rispilaf med brombærsalsa og sursød dressing

En dejlig risret med kylling og 2 forskellige sursøde tilbehør.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rispilaf med brombærsalsa og sursød dressing

En dejlig risret med kylling og 2 forskellige sursøde tilbehør.

Antal portioner

Rispilaf

  • 10 g smør
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 3 persillerødder i små tern
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt

Sursød skyrdressing

Brombærsalsa

  • 1 moden avocado i små tern
  • 1 spsk æbleeddike
  • 2 persillerødder i små tern
  • 100 g rensede brombær
  • 15 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Rispilaf

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits risene i ca. 1 min. Tilsæt persillerod, vand og salt og kog blandingen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.

Sursød skyrdressing

Rør skyr, eddike, sukker, salt, peber og vand sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Brombærsalsa

Vend avocadoternene med eddike og bland dem derefter forsigtig med persillerod og brombær. Smag salsaen til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend af og til. Drys med salt og peber. Kom rispilaffen i en skål og fordel kyllingekød og persille på toppen. Server med sursød skyrdressing og brombærsalsa.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 22 %
Print