Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.

Antal portioner

Flødekartofler

  • 50 g smør
  • 1 roastbeef
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet 5-peberblanding

Butterdejspakker

  • 25 g smør
  • 225 g små champignoner i kvarte
  • 50 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 spsk finthakkede friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • 1 plade butterdej - ca. 24 x 40 cm
  • 75 g Castello® Danablu 50+

Tilbehør

  • 900 g dampede porrer
  • tyttebærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Flødekartofler

Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm) og drys med salt og peber. Bland fløde og vand og hæld blandingen over kartoflerne. Læg bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på. Stil kartoflerne på risten og bag dem midt i ovnen. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun roastbeefen godt på alle sider i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved siden af kartoflerne den sidste ½ time. Lad roastbeefen hvile tildækket i ca. 15 min.

Butterdejspakker

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Bland champignonerne med valnødder, timian og salt. Fold butterdejen ud og skær den i 3 strimler på den korte led og 5 strimler på den lange led - 15 firkanter i alt (ca. 8 x 8 cm). Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min. Fordel champignonfyldet og derefter osten i små stykker på butterdejsfirkanterne. Fold de 4 hjørner mod hinanden og drej dejen sammen i en lille top. Læg butterdejspakkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - lige inden serveringen.

Skær kødet i helt tynde skiver og server det sammen med flødekartofler, butterdejspakker, porrer og tyttebærsyltetøj.

Tip

Du kan skifte blåskimmelosten ud med revet gul ost, fx Karolines Køkken® gratineringsost.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 200°.

Stegetid for roastbeef

Ca. ½ time ved 200°.

Bagetid for butterdejspakker

15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

Her vil en vellagret rødvin med en anelse sødme være bedst. Find en rioja reserva fra Spanien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe