Rødkål
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Rødkål

Klassisk varm rødkål med balsamicoeddike, ribsgelé og lidt allehånde.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 spsk ribsgelé
  • 2 tsk balsamicoeddike
  • 14 tsk stødt allehånde
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g fintsnittet rødkål

Bring smør, gele, eddike, allehånde og salt i kog i en stor gryde. Tilsæt rødkålen og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden og kog ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Variation - rødkål med æbler

Tilsæt 2 rødløg i tynde både, 3 uskrællede coxorange æbler i tern og ½ tsk groft salt efter ca. 13 min. kogetid.

Variation - rødkål fra glas

Lad 500 g rødkål fra glas dryppe af i en sigte. Kog imens en lage af 25 g smør, 4 spsk ribsgele, 2 tsk balsamicoeddike og ¼ tsk stødt allehånde. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 1 min. Tilsæt den afdryppede rødkål og kog den ved kraftig varme og under omrøring ca. 1 min. eller til væden er fordampet. Smag rødkålen til.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 2300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: