Rødvinssauce med and og bagte løg

Dejlig sauce kogt på rødvin og vindruer. Smager godt til fx stegt and eller vildt.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødvinssauce med and og bagte løg

Dejlig sauce kogt på rødvin og vindruer. Smager godt til fx stegt and eller vildt.

Antal portioner
  • 300 g blå eller grønne vindruer
  • 3½ dl halvtør rødvin, fx côtes du rhône

Hertil

  • 6 stegte andelår (ca. 1800 g)
  • 1½ kg aspargeskartofler
  • 900 g bagte rødløg - se link

Fremgangsmåde:

Halver vindruerne og kom dem i en tykbundet gryde sammen med rødvinen. Kog druer og vin ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Si vindruerne fra og mål "siruppen" - der skal være ca. ½ dl.

Kom "siruppen" tilbage i gryden og tilsæt hvid mælkesauce, rødvin, sukker, salt, peber og kulør. Bring rødvinssaucen i kog og smag den til.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 27220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault m.fl. Chateauneuf-du-Pape, Frankrig

Til denne sauce med sødme fra druerne vil en rød chateauneuf-du-pape fungere rigtig godt. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til and