Røget hellefisk i kalvebouillon
45 min

Røget hellefisk i kalvebouillon

Dejlig forret med lun røget hellefisk, peberrod og cremefraiche.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røget hellefisk i kalvebouillon

Dejlig forret med lun røget hellefisk, peberrod og cremefraiche.

Antal portioner
  • 25 g smør - smeltet
  • 6 skiver røget hellefisk
  • 1 dl kalvebouillon

Pynt

  • høvlet frisk peberrod
  • karse i små buketter

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Vend forsigtigt fraiche sammen med peberrod og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Fordel det smeltede smør i bunden af 6 flade, ovnfaste portionsforme (ca. 12 cm i diameter). Læg en skive røget hellefisk i hver og fordel bouillonen over fisken. Stil formene på en bageplade og grill eller bag fisken øverst i ovnen.

Læg, ved serveringen, lidt dressing på den lune hellefisk og pynt med peberrod og karse. Server straks. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for røget hellefisk kan man bruge røget laks.

Grill

Ca. 2 min. eller

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 60 %
Print