Salte filokiks

Savner du en lækker snack og vil du holde fest uden stress? Så prøv denne dejlige opskrift på salte filokiks.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salte filokiks

Savner du en lækker snack og vil du holde fest uden stress? Så prøv denne dejlige opskrift på salte filokiks.

12 kiks pr. portion

Antal portioner
  • 4 plader optøet frossen filodej
  • 2 spsk smeltet smør
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde. Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og drys med salt. Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør. Gentag med filodej, smør og filodej. Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle. Pensl den "tykke plade" med resten af smørret og del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7 x 7 cm). Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks. Fordel kiksene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Genvej

Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.

Tip

Salte filokiks egner sig godt som tilbehør til terriner eller supper, fx grøn ærtesuppe.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3510 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et glas mousserede vin vil være skønt til disse snacks, og rigtig champagne brut vil være ekstra lækkert. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost