Saltede svinehjerter og ærtepuré
60+ min

Saltede svinehjerter og ærtepuré

Smagfuldt måltid - som serveres med stegte rodfrugter og sprødt rugbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltede svinehjerter og ærtepuré

Smagfuldt måltid - som serveres med stegte rodfrugter og sprødt rugbrød.

Antal portioner

Saltning, dagen før

  • 1 liter vand
  • 150 g groft salt (ca. 1½ dl)
  • 2 spsk sukker
  • 3 svinehjerter
  • 25 g smør
  • 1½ dl vand
  • friskkværnet peber

Ærtepuré

  • 300 g frosne fine ærter

Stegte rodfrugter

  • 25 g smør
  • 4 skorzonerrødder i stave
  • 5 gulerødder i skrå skiver
  • 1½ spsk ufarvet lagereddike
  • 1½ spsk sukker
  • 1 spsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af frisk timian

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Saltning, dagen før

Rør vand, salt og sukker sammen, til salt og sukker er opløst. Rens og skyl hjerterne godt og læg dem i saltlagen. Læg en tallerken over, så hjerterne er helt dækket af lage. Lad kødet stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Skyl og tør hjerterne. Hold hvert hjerte sammen med bomuldssnor eller luk med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun hjerterne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld vand ved og drys med peber. Steg hjerterne ved svag varme og under låg i ca. 2½ time - vend dem af og til. Tag panden af varmen. Tag hjerterne op, fjern snoren og skær dem i skiver. Lad hjerteskiverne holde sig varme i skyen.

Ærtepuré

Kog imens ærterne i 4 spsk af stegeskyen ved jævn varme i ca. 2 min. Kom ærter med væde i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Hæld puréen tilbage i gryden og varm den igennem. Smag til.

Stegte rodfrugter

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun skorzonerrødder og gulerødder i ca. 2 min. Tilsæt eddike, sukker, timian, salt og peber og lad grøntsagerne stege ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Tip

Ærtepuréen kan også blendes med en stavblender.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Bardolino, Italien

En ikke for kraftig rødvin med en anelse sødme vil være bedst til denne ret, fx en rosso del veneto eller en bardolino classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød