Sandkage
Bedømmelse (23)

Min bedømmelse:

Sandkage

Klassisk sandkage! Tilsæt kakao i halvdelen af dejen og du har en marmorkage.

Opskriften gælder for 20 personer

  • 250 g blødt smør
  • 500 g sukker (6 dl)
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ del)
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 14 liter mælk
  • smør til formene

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med kvark og mælk. Smør 2 sandkageforme (a ca. 1½ liter) godt med smør. Fordel dejen i de 2 forme og bag sandkagerne midt i ovnen. Lad kagerne køle af i formene i ca. 10 min. Vend sandkagerne ud og lad dem køle helt af.

Tips

Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Med en gaffel røre du forsigtigt rundt, så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 25820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min