Sild med karrykrydret æblesalat
60+ min

Sild med karrykrydret æblesalat

Sild med karrykrydret æblesalat smager lækkert og passer perfekt til festen og frokostbordet. Smagen af sild sammen med den krydrede æblesalat er himmelsk!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sild med karrykrydret æblesalat

Sild med karrykrydret æblesalat smager lækkert og passer perfekt til festen og frokostbordet. Smagen af sild sammen med den krydrede æblesalat er himmelsk!

Antal portioner

Krydret æblesalat

  • 3 uskrællede æbler, fx ingridmarie
  • 450 g Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 4 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 1 finthakket rødløg
  • 3 spsk finthakket mild mangochutney
  • 1 tsk ostindisk karry
  • ¾ tsk groft salt
  • 8 -10 marinerede sildefileter

Pynt

  • rødløg i ringe
  • purløg

Tilbehør

  • 320 g ristet rugbrød
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Krydret æblesalat

Vask og tør æblerne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær de kvarte æbler i tynde skiver på tværs. Vend straks æbler og skyr sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og stil den krydrede æblesalat tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Skær sildefileterne i mindre stykker og anret dem på tallerkener sammen med den karrykrydrede æblesalat. Pynt med rødløg og purløg og server ristet rugbrød og smør ved siden af.

Drikkevarer

Øl eller kølig hvidvin - pinot gris fra Alsace.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Til sild kan mange bedst lide en kold øl, og det passer også godt. Men prøv en halvtør hvidvin på chenin blanc-druen - det vil fungere godt! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks