Små æblekager

Bløde amerikanske portionskager med sprøde granatæblekerner.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små æblekager

Bløde amerikanske portionskager med sprøde granatæblekerner.

Antal portioner
  • 75 g smør
  • 3 æbler i tern, fx pink lady (ca. 375 g)
  • 75 g sukker (ca. 1 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ dl mælk
  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 dl kerner fra granatæble (ca. 50 g)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved jævn varme i en pande. Hæld ½ dl af det smeltede smør i en skål. Steg æblerne i resten af smørret ved kraftig varme i ca. 3 min. Drys med 1 spsk af sukkeret og steg i yderligere ca. 1 min.

Rør imens resten af sukkeret i det smeltede smør sammen med salt, vaniljesukker, mælk, mel og bagepulver. Rør æbler og granatæblekerner ned i dejen. Fordel dejen i 6 små smurte ovnfaste forme (a ca. 2 dl). Bag de små æblekager midt i ovnen. Lad dem køle let af på en bagerist og server dem med iskold flødeskum til.

Bagetid

15-20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 60 %
Print