Smørbirkes
45 min

Smørbirkes

Nej, nej... det er ikke hverdagskost, men skønt er det altså med morgenbrød bagt af en dej tilberedt med smør!
Fryseegnet
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Smørbirkes

Nej, nej... det er ikke hverdagskost, men skønt er det altså med morgenbrød bagt af en dej tilberedt med smør!

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 150 g koldt smør
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • ¼ liter lun mælk (lillefingervarm)
  • 100 g blødt smør

Pensling

  • æggehvider

Pynt

  • birkes

Fremgangsmåde:

Smuldr det kolde smør i melet og tilsæt salt og sukker. Rør gæren ud i den lune mælk og bland det med melet. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket i ca. 20 min. Rul dejen ud til en aflang firkant (ca. 20 x 50 cm). Smør derefter det bløde smør på den ene lange halvdel af dejen (ca. 10 x 50 cm). Fold den anden halvdel uden smør over og buk dejen lidt ind under den smurte halvdel, så der bliver "lukket". Pensl med sammenpisket æggehvide, drys med birkes og skær ud i trekanter. Læg de 16 smørbirkes på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 51 %
Print