Spaghetti Carbonara, klassisk og autentisk

Spaghetti Carbonara, klassisk og autentisk

30 min
Spaghetti carbonara er en italiensk klassiker, som er hele familiens livret. Her får du opskriften på en autentisk og klassisk spaghetti carbonara, der smager helt fantastisk. Den klassiske version består af få, men smagfulde ingredienser. En blanding af æg, parmesan eller pecorino og kogevand giver pastaretten en helt cremet og skøn konsistens. Spaghetti carbonara smager også dejligt med fløde i, men vil du prøve at lave retten tættere på originalen, så er denne opskrift lige noget for dig. Top gerne retten med en god portion friskkværnet peber - det giver en dejlig smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-carbonara-klassisk-og-autentisk/

Sådan gør du

  • Steg bacon sprødt og gyldent på en pande ved jævn varme. Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle - gem ca. 2 spsk. af fedtet.
  • Bland æggeblommerne med ost, friskkværnet peber og bacon-fedt.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Tag 2 ½ dl vand fra til saucen og hæld resten af vandet fra spaghettien.
  • Kom spaghettien i en sauterpande, tilsæt æggeblandingen og kogevandet og rør ved lav varme. Brug en dejskraber til at røre rundt i retten, indtil saucen er cremet og sætter sig om spaghettien.
  • Servér straks carbonaraen - evt. pyntet med persille.

Der hører faktisk ikke salat til en autentisk carbonara - men det er nu ikke så tosset med en helt enkelt tomatsalat af solmodne tomater til.

Energiindhold for hele retten:

12016 kJ / 2872 kcal

Næringsindhold pr. 100g

906 kJ / 217 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 19,5 % 10,4 g
Kulhydrat: 41,3 % 22 g
Fedt: 39,2 % 9,6 g
Mere inspiration

Her er endnu en klassisk italiensk pastaret - helt uden dikkedarer...

Cacio e pepe
25 min
Cacio e pepe
(3)

Ingredienser

150 g Lufttørret bacon i tern (gerne italiensk pancetta)
6 Æggeblommer
150 g Revet parmesanost eller pecorino
Friskkværnet peber
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
Evt. persille til pynt