Nyd det gode
Stegte revelsben
Bedømmelse  (16)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Stegte revelsben

Med opskriften på stegte revelsben / stegeben kan du servere en lækker og velsmagende hovedret. Glæd dig til at nyde kødet med en dejlig sprød salat.

Antal portioner

  • 8 revelsben (ca. 1 kg)
  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 2 zittauerløg i både
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Marinade til pensling

  • 200 g purerede tomater ( evt. fra brik)
  • 2 spsk fintrevet zittauerløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt

Salat

  • 34 liter groftrevet icebergsalat
  • 12 liter groftrevet rød cikoriesalat rød cikoriesalat
  • 300 g kogte kartofler i skiver

Tilbehør rød dressing - se link

  • 240 g groft brød

Indkluderet i opskriften

Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog. Skum suppen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.

Marinade til pensling

Rør tomaterne sammen med løg, chilisauce og salt. Tag revelsbenene op af suppen og lad dem dryppe godt af. Pensl revels-

benene med marinade og læg dem på en bagerist med en bradepande under. Steg revelsbenene midt i ovnen. Vend dem efter ca. 10 min. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige, ca. 10 min. (20 min. i alt). Server resten af marinaden til de stegte revelsben.

Salat

Anret de to slags salat og kartofler i en salatskål. Server rød dressing til.

Tip

Grill revelsbenene i ovn ca. 5 min. på hver side (10 min. i alt), eller på havegrill ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt).

Stegetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 59 %