Nyd det gode
Tiramisu med rom, nødder og syltede appelsiner
Bedømmelse  (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Tiramisu med rom, nødder og syltede appelsiner

Prøv denne lækre opskrift på tiramisu med rom, nødder og syltede appelsiner. Appelsinerne i opskriften giver den traditionelle dessert et frisk pust!

Antal portioner

Syltede appelsiner- dagen før

  • 1 12 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 2 appelsiner eller 5 mandariner

Tiramisu

  • 1 12 æggehvide
  • 1 12 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 12 spsk sukker
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 50 g hasselnøddeflager - gem lidt til pynt
  • 1 spsk mørk rom
  • 2 dl stærk kaffe
  • 12 lady's fingers (savoiardi kager) -italienske småkager

Pynt:

  • hasselnøddeflager

Syltede appelsiner - dagen før

Kog vand og sukker i ca. 5 min. til en sukkerlage. Skær skallen af appelsinerne, så de hvide hinder også fjernes. Skær dem i mindre stykker - fjern eventuelle sten og læg appelsinstykkerne ned i den varme lage. Lad dem stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Tiramisu

Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk herefter hviderne helt stive. Pisk æggeblommerne med sukker og tilsæt kvark. Pisk til en cremet konsistens og vend hasselnødder og rom heri. Vend til sidst forsigtigt æggehviderne i kvarkcremen. Hæld kaffen i et fladt fad. Dyp småkagerne hurtigt i kaffen og sæt dem op ad kanten på portionsglas. Hæld forsigtigt kvarkcremen ned mellem småkagerne og stil desserterne tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne til næste dag. Server med syltede appelsiner til.

Tips

Desserten kan også anrettes lagvis i et fad. Du kan bruge jordbær i stedet for appelsiner.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 3 %