Rabarberkompot

Rabarberkompot

15 min
Smuk og supernem rabarberkompot af de dejlige søde, syrlige rabarber. Server rabarberkompot med fx flødeskum og makroner, eller brug den i en anden rabarberkompot dessert. Du kan også bruge rabarberkompot som det sur/søde tilbehør til grydestegt kylling eller servere rabarberkompot til skyr. Endelig er rabarberkompot et virkeligt lækkert tilbehør til ost.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberkompot/

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

Rabarberkompot
  • Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter evt, skylles med fx atamon.
  • Skær rabarberne i mindre stykker, ca. 2-3 cm. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Vend rabarberne sammen med sukker, vaniljekorn og -stang og kom dem i en lille bradepande. Bag rabarberne i ovnen. Vend forsigtig i dem undervejs.
  • Lad rabarberne køle af.
  • Tag vanilljestangen og hæld rabarberkompotten på de rengjorte glas og luk dem. Opbevar kompotten på køl, hvis du ikke har brugt atamon.

Brug eventuelt rabarberkompotten i det salte køkken og smag den til med forskellige krydderier. Prøv fx at tilsætte 3 spsk chilisauce - så har du en dejlig hot rabarberkompot.

Rabarberkompot kan også tilberedes i en gryde. Kom rabarberne i en gryde med en smule vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme og kog kompotten i ca. 3 min.

Rabarber kan fryses rå. Snit dem i passende stykker og frys dem, så du har en portion klar til kompot - eller som fyld i en kage.

Energiindhold for hele retten:

3773 kJ / 902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

539 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 2 % 0,6 g
Kulhydrat: 96,5 % 30,6 g
Fedt: 1,5 % 0,2 g
Mere inspiration

Når det er forår kan vi ikke få nok af de skønne rabarber - prøv denne lækre rabarbertrifli.

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(217)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkompot
500 g Rensede vinrabarber
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)