Frugt i gele
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Frugt i gele

En enkelt og virkelig smuk dessert!

Antal portioner

Frugt i gele

  • 4 blade husblas
  • 4 dl beaumes de venise Muscat
  • 175 g blå vindruer uden sten
  • 200 g kantalupmeloner i små tern
  • 1 banan i tynde skriver
  • 12 liter kold Karolines Køkken® Vaniljecreme med bourbon vanilje

Frugt i gele

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen. Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst. Skær de blå vindruer i kvarte og læg dem i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Fordel melontern herpå og slut af med bananskiver. Pres frugterne let. Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form. Bananerne skal lige være dækkede. Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv. Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener. Hæld lidt af den kolde vaniljecreme rundt om frugtgeleerne, og server resten i en skål ved siden af.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 18 %

Muscat Rousillon, Frankrig

Samme vin som bruges i retten. Muscat-vinen kan også hedde fx muscet de rivesaltes og muscat de st. jean de mireval Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade