Tre små, lette tapas
Bedømmelse (17)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Tre små, lette tapas

Perfekt som forret eller festlig snack.

Antal portioner
  • 4 skiver grovbrød
  • 100 g Arla Buko® Pikant Light
  • 12 dl friske basilikumblade
  • 2 små peberfrugter, fx rød snackpeber
  • 50 g fintstrimlet bladselleri
  • 125 g optøet, frossen tun i tynde skiver
  • 12 spsk olivenolie

Bønnesalat

  • 100 g grønne bønner, fx haricots verts
  • 1 dl finthakket rucolasalat
  • 12 mild chilipebre i tynde skiver
  • 1 rødt syrligt æble med skræl, fx braeburn
  • 4 limebåde
  • 1 14 tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Rist brødskiverne godt på begge sider. Smør dem med friskost og pynt med basilikumkviste.

Flæk peberfrugterne og fjern kernerne. Fordel bladselleri og tun i de halve peberfrugter og dryp med olie.

Bønnesalat

Hæld kogende vand over bønnerne og lad dem trække i ca. 4 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og skær dem i mindre stykker. Vend bønnerne sammen med rucola og chilipeber. Skyl æblet, udstik kernehuset og skær æblet i tynde skiver.

Ved serveringen

Fordel de ristede brødskiver med friskost på store tallerkener. Læg peberfrugter med tun og en limebåd ved siden af. Og til sidst "æbleskiverne" taglagt og med bønnesalat på toppen. Drys de 3 tapas med salt og peber.

Tip

Tunen er nemmest at skære i tynde skiver når den er halvfrossen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %