Chokoladekager
45 min
Fryseegnet
&format=webp)
Disse chokoladekager går aldrig af mode - og falder altid i smag. Det er en chokoladekageopskrift der stammer fra 80érne, og det er ikke uden grund, den stadig er så populær. De lækre små chokoladesmåkager med chokolade- og nøddestykker er dejligt sprøde - og er svære at holde fingrene fra.

Ingredienser
1 portion
Chokoladekager
75 g Blødt smør | |
---|---|
100 g Sukker (ca. 1¼ dl) | |
50 g Brun farin (ca. ¾ dl) | |
1 Æg | |
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl) | |
1 tsk Vaniljesukker | |
½ tsk Natron | |
½ tsk Fint salt | |
100 g Grofthakket mørk chokolade | |
50 g Hasselnøddekerner i halve |
Sådan gør du
Chokoladekager
Bedømmelse
Den rå dej kan også fryses - lad dejen tø på køkkenbordet i et par timer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10762 kJ / 2572 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1837 kJ / 439 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 5,2 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 52,6 % | 56,9 g |
Fedt: | 42,2 % | 20,9 g |